Halloween high tea hapjes

Wil jij Halloween op een originele manier vieren? Maak dan een Halloween High Tea! Lekker griezelen met allerlei scary hapjes. Daar wordt toch iedereen blij van? Wij zetten een paar lekkere griezelhapjes op een rijtje. En jij kan het zo gek maken als je zelf wil!

halloween high tea hapjes

Bloody hotdogs

We trappen af met een makkelijk én lekker hartig hapje. Het mooie is dat je deze bloody hotdogs ook nog eens vega kunt maken. Je hebt er weinig voor nodig. Koop lekkere witte puntjes in de supermarkt, zoek er lekkere (vega) hotdogs bij uit en zorg natuurlijk dat je ketchup in huis hebt. Je snijdt de broodjes open en smeert er op een lekkere bloederige manier ketchup in. Verwarm de hotdogs zoals aangegeven op de verpakking. Klaar? Dan kun je er met een mesje nog een vinger insnijden. Gebruik de foto even als voorbeeld. Leg de hotdog in het broodje en doe er nog een beetje ketchup over. Daar heb je ze: de bloody finger hotdogs!

Scary donuts

Choqueer jij je gasten met deze scary donuts? Deze donuts zijn niet moeilijk om te maken en superleuk om te zien. Als je het echt makkelijk voor jezelf wil maken, dan kun je de donuts in de supermarkt kopen. Het resultaat wordt wel het beste als je de donuts zelf maakt. Gebruik dan dit basisrecept voor donuts. Vervolgens hoef je alleen maar de oogjes vast te prikken met kleine borrelprikkers en het mondje vast te duwen in het gat van de donut. That’s it: jouw super scary donuts!

scary donuts

Creepy candy

Tussen de hapjes door moet er natuurlijk ook wel wat te snoepen zijn. Zet daarom een kom met creepy candy op tafel. Je kunt ook de tafel met een deel van de snoepjes te decoreren, het hoeft allemaal niet zo netjes. Denk hierbij aan die glibberige slangetjes, dracula gebitjes, oogballen, zure matten, marshmellows en nog veel meer lekkers. Komt het niet op? Geen probleem. Dan geef je het gewoon aan de kinderen die langs de deuren komen!

halloween hapjes

Griezel glaasje

Zijn jullie bijna uitgegeten? Dan kun je nog een lekker nagerechtje serveren! Dit lekkere griezel glaasje is makkelijk in elkaar te zetten. Je begint met het platstampen van speculaas en dat stop je in de bodem van het glaasje. Daarover verdeel je vanille ijs (of ijs wat jij zelf lekker vindt). Doe daarover een laagje pompoen (uit blik) en dan slagroom. Als laatste doe je er cacaopoeder overheen. Wil je echt uitpakken? Dan kun je ook zelf de spin maken van gesmolten chocolade en RIP op een overgebleven speculaasje ‘’schrijven’’ met gesmolten chocolade. Dit doe je door 1 deel boter aan 3 delen chocolade toe te voegen in de pan (30 gram boter met 90 gram chocolade). Laat dit smelten op laag vuur totdat het helemaal vloeibaar is en dan kun je ermee aan de slag. Wil je nog wat lekkers serveren bij dit griezel glaasje? Maak er dan een lekkere pumpkin spice latte bij!

Wil jij nog meer Halloween high tea hapjes maken? Bekijk dan deze Halloween recepten.

halloween high tea

Geschreven op: 12 oktober 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl