Basisrecept frosting (voor cupcakes)

12 cupcakes, 30 minuten bereiden.

Een goede frosting voor op je cupcakes is erg belangrijk. Dit lijkt vaak lastig, maar met een goed recept is het prima te doen. Laat de producten op kamertemperatuur komen en houd je spuitzak en spatel in de aanslag!

Frosting

Ingrediënten

✓ 45 gr bloem
✓  240 ml melk
✓ 200 gr roomboter
✓ 200 gr poedersuiker
✓ 2 tl vanille-extract

Cupcakes maken

Natuurlijk moet je de frosting ergens bovenop doen. Je kunt dit natuurlijk gebruiken voor allerlei taarten, maar vaak wordt de frosting gebruikt voor cupcakes. Lekkere cupcakes of muffins die je kunt maken zijn veganistische chocolade cupcakes, dronken muffins, triple chocolate muffins  of chocolade cranberry muffins. Daar kun je als extratje nog een heerlijke frosting aan toevoegen. Deze frosting is een basisrecept, hier kun je kleurstof en extra smaken aan toevoegen.

Zo maak je de frosting

  1. Pak een steelpannetje (zet deze nog niet op het vuur) en meng hierin melk en bloem.
  2. Klop dit goed los met de garde tot er geen klontjes meer inzitten.
  3. Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan de kook.
  4. Blijf goed roeren voor 5 minuten, zodat er geen klontjes ontstaan en het mengsel niet aanbrandt.
  5. Als er een satéprikker rechtop in blijft staan, dan is het mengsel dik genoeg.
  6. Schep het beslag in een kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Pak een andere kom en mix hierin de boter tot een luchtig mengsel.
  8. Voeg in delen de poedersuiker toe en daarna het vanille-extract.
  9. Meng het geheel goed door en voeg dan het botermengsel toe.
  10. Mix het geheel 5 minuten met de mixer tot een glad mengsel.
  11. Dek het mengsel af en zet het voor 15 minuten in de koelkast zodat het goed kan opstijven.
  12. Als de frosting daarna nog iets te dun is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen.

Nu is de frosting klaar voor gebruik. Schep het in de spuitzak en maak mooie toefjes op je muffins. Als je het leuk vindt kun je nog extra decoreren met hagelslag, spikkels of andere (eetbare) versieringen. Je kunt de frosting 3 dagen bewaren in de koelkast.

Frosting

Geschreven op: 8 april 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl