Kerstkoekjes voor in de kerstboom

Kerst komt er weer aan en dat betekent dat we de kerstboom weer in huis mogen halen. De kerstboom gezellig maken met leuke lampjes en mooie kerstballen, maar vooral lekkere kerstkoekjes! Daarom geven wij leuke voorbeelden van lekkere kerstkoekjes in de kerstboom.

kerstboom koekjes

Chocolade kerstkrans met pistachenootjes en cranberry’s.

Hoe leuk is het als je eetbare kerstkransjes in de boom hebt hangen. De kerstkransjes kan je maken van witte en bruine chocolade. De groene pistachenootjes en de rode cranberry nootjes komen goed naar voren. Daardoor ziet het er gezellig en vooral lekker uit!

Doordat de vorm van de kerstkrans in een cirkel is, past die perfect om de tak. Smelt de chocolade au-bain marie en giet het dan in de ronde vormpjes. Verspreid de topping erover en wacht tot de chocolade hard is geworden. Uit de vormpjes halen en ophangen maar!

Peperkoekmannetjes

Naast dat de welbekende peperkoekmannetjes enorm grappig eruit zien, zijn ze ook nog eens heel lekker! Gebruik dit recept voor speculaaskoekjes. Geef de poppetjes mooie lijntjes met icing. Maak hiermee wat krullen op het hoofd, een gezicht en handen en voeten. Daarnaast kan je ook M&M’s vastplakken met wat hulp van icing. Leuk ideetje om toe te voegen zijn zuurstokken. Plaats de zuurstokken bij de poppetjes en bak de handen er om heen. Hierdoor blijven de zuurstokken vast zitten en ziet het er nog gezelliger uit.

Peperkoekmannentjes

Meringue kransjes met spikkels

Kerstkransjes kan je natuurlijk van allerlei verschillende soorten ingrediënten maken. Natuurlijk heb je de chocolade kerstkransjes, maar de kransjes kan je natuurlijk ook maken van meringue. Een kerstkransje van meringue is leuk, maar wellicht een beetje aan de saaie kant. Bestrooi daarom de meringue kransjes met gekleurde spikkels. Dit maakt de versiering leuker en natuurlijk lekkerder. Klop hiervoor eiwitten met suiker op tot het helemaal stijf is. Schep de meringue in een spuitzak en maak cirkels op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Strooi de spikkels erover en schuif dan in de oven op 60 graden, Wacht tot ze mooi hard zijn geworden en hang ze dan in de boom.

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes met chocolade versiering

De kerstkoekjes met chocolade versiering ziet er misschien wel het gezelligst uit van allemaal. Maak roomboterkoekjes in ronde vorm en doop ze vervolgens in de glazuur.

Maak met chocolade twee boogjes. Tot slot doe je kleine smarties in het glazuur tegen de boogjes aan. Hierdoor lijken het net lampjes die aan een boog hangen. Maak een klein rondje aan de bovenkant van het koekje, om hier een touwtje door heen te doen. Hiermee kan je hem aan de boom hangen en voilá kerstkoekjes met chocolade verlichting in de boom.

Meer over Kerst?

Benieuwd naar meer kerstgerechtjes? Probeer deze bladerdeeg kerstboom van chocolade en kaneelsuiker.  Of ga voor de Kerst cheesecake. Er zijn genoeg opties om de hele tafel te vullen met lekkernijen. Twijfel je nog over de drankjes die je moet schenken bij Kerst? Lees dan over de lekkerste wijntjes bij een kerstdiner.

Kerstkoekjes Met Chocolade

Geschreven op: 25 november 2022
Pim
Stagiair
Als stagiair schrijft Pim onder andere blog voor HighTea.nl