Lente High Tea met eetbare bloemen

Het is weer officieel lente en dus weer de perfecte tijd om een lekkere lente High Tea te plannen. En hoe beter om in de lente sfeer te komen dan met mooie en lekkere eetbare bloemen. Wij hebben 3 recepten op rij met eetbare bloemen voor bij de lente High Tea.

Eetbare bloemen

Viooltjes dessert

Viooltjes zijn één van de bloemsoorten die eetbaar zijn. Je hebt ze in allerlei soorten en kleuren en je kunt de eetbare viooltjes door heel Europa vinden. Ze zijn mild van smaak en worden dus vaak gesuikerd gebruikt. Viooltjes zijn perfect om hapjes mee te garneren bijvoorbeeld ook op een gezonde carrotcake of op mini fruittaartjes, maar je kunt er ook een lekker viooltjes dessert van maken. Bij zo’n viooltjes dessert past wel een lekkere milde kamille thee.

Ingrediënten

✓ 6 eieren
✓ ½ kopje witte suiker
✓ 1 tl gedestilleerd viooltjeswater
✓ 1/4 kopje fijngemaakte gesuikerde viooltjes
✓ Boter (voor de bakschaal)

Wat heb je nodig?

✓ Mengkom
✓ Bakschaal

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden en beboter een bakschaal. Meng de eidooiers van 4 eieren met suiker tot een schuimig mengsel en voeg het gedestilleerde viooltjeswater toe. Klop de eiwitten van 6 eieren in een andere kom en spatel deze door de schuimige mengsel van eidooiers en suiker. Giet het mengsel in de beboterde bakschaal en bak voor ongeveer 10 minuten. Strooi de gesuikerde viooltjes er bovenop, zet de oven op 165 graden en laat nog 5 minuten bakken. Serveer het viooltjes dessert warm bij een lekkere lente High Tea.

Viooltjes dessert

Goudsbloem saus

De goudsbloem is de perfecte eetbare bloem voor culinaire garneringen. De verse, eetbare goudsbloemen hebben een mild-kruidige en wat peperige smaak en geven een mooie, gele kleur af aan het eten waar je het aan toevoegt. Je kunt met de goudsbloem een lekker saus maken die heerlijk is bij ijs, pudding of een ander dessert. Serveer dit bovenop een lekkere dessert zoals frambozen meringue ijstaart. En bij een lekker dessert met goudsbloem saus hoort natuurlijk ook een goudsbloem-thee.

Ingrediënten

✓ 1 kopje boter
✓ 1 kopje suiker
✓ 1 ei
✓ 1 kopje goudsbloemblaadjes
✓ ½ el citroensap
✓ Geraspte citroenschil
✓ Heet water

Wat heb je nodig?

✓ Mengkom
✓ Pan

Hoe maak je het?

Meng 1 kopje boter, 1 kopje suiker en 1 losgeklopt ei samen in een kom. Voeg er 1 kopje goudsbloemblaadjes, ½ el citroensap, een beetje geraspte citroenschil aan het mengsel toe. Verwarm het mengsel in een kom boven een pan met kokend water en voeg heet water toe totdat je een dikke saus hebt. Serveer de saus bovenop een lekkere dessert en genieten!

Goudsbloem saus

Oost-Indische kers toastjes

Van de oost-Indische kers kun je alles eten: de wortels, het blad en de bloem. De oost-Indische kers heeft een peperachtige smaak en is heerlijk om te eten bij bijvoorbeeld een salade, toastjes of andere hartige High Tea hapjes. Bij zo’n hartig hapje past wel een lekkere witte pai mu tan thee.

Ingrediënten

✓ Geroosterd brood
✓ Roomkaas
✓ Bieslook
✓ Peper
✓ Zout
✓ Oost-Indische kers

Wat heb je nodig?

✓ Broodmes

Hoe maak je het?

Voor lekkere toastjes met oost-Indische kers snijd je geroosterd brood in driehoekjes en besmeer je deze met roomkaas. Strooi er wat bieslook, peper en zout op en leg er bovenop de oost-Indische kers. Serveer met andere hartige High Tea hapjes en thee.

Nog meer inspiratie?

Ben jij op zoek naar nog meer lekkere lente High Tea hapjes? Bekijk dan ook Lente taart met rabarber en aardbei of Lekkere fruittaart voor in de lente voor meer inspiratie!

Oost-Indische kers toastjes

Geschreven op: 22 maart 2023
Dionna
Stagiaire HighTea.nl
Als afstudeerstagiaire schrijft Dionna onder andere blogs voor HighTea.nl