High Tea bij Vlaamsch Broodhuys

Goed brood, dat is waar ze bij het Vlaamsch Broodhuys voor staan. Dimitri, de zoon van een Belgische vader en een Nederlandse moeder bakt samen met zijn bakkers het heerlijkste zuurdesembrood en samen met zijn vrouw Diante leveren zij gewoon goed en smaakvol brood aan iedereen die brood een warm hart toedraagt. Een mooie missie, zonder overtollige reclame-kreten om het aan de man te brengen, maar gewoon gezond brood, ambachtelijk gebakken, waarbij de kwaliteit zichzelf verkoopt.

Vlaamsch Broodhuys Locatie

Bakker Dimitri met een missie

Dat Dimitri al heel vroeg wist dat hij later bakker wilde worden, volop ervaring opdeed en volledig gegrepen werd door het ambachtelijk bakkersvak; dàt was het begin van zijn missie. Dimitri was er al snel achter dat hij van brood zijn toekomst wilde maken. Toen Dimitri samen met zijn vrouw Diante begon met het Vlaamsch Broodhuys was zuurdesembrood voor veel mensen nog een onontgonnen gebied, een onbekend product wat door Dimitri werd opgepakt met passie voor brood. Een traditioneel product op een authentieke wijze gemaakt

Het Vlaamsch Broodhuys zijn bakkerscafé’s door heel Nederland: in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Ieder met een eigen unieke sfeer, maar ieder ook met de huiselijke herkenbaarheid en het lekkere brood van het Vlaamsch Broodhuys. Daarnaast zijn er verschillende shop in shops, letterlijk een winkel van het Vlaamsch Broodhuys in een andere winkel. Samen met een aantal verkooppunten en de webshop is het gemakkelijk om de verschillende producten te bemachtigen. Dat is genieten van veel lekkers bij het Vlaamsch Broodhuys, thuis of op je werk.

Vlaamsch Broodhuys High Tea

Het assortiment bij het Vlaamsch Broodhuys

Het zuurdesembrood, is een volkorenbrood van op een molensteen gemalen campremy tarwe. Omdat geen bakkersgist wordt gebruikt heeft de bakker veel meer tijd nodig om dit brood te maken, maar Dimitri laat geduldig het brood rijzen in zogenoemde bannetons, een soort mandjes met gevlochten linnen erin. Naast het zuurdesembrood waar het allemaal mee begon, liggen er nu ook verschillende andere zuurdesembroden in de schappen van het Vlaamsch Broodhuys. Er zijn zelfs al een tweetal broden genoemd naar bakkerszonen Christophe en Julius.

Bij het Vlaamsch Broodhuys kun je al ‘s ochtends vroeg terecht, bijvoorbeeld voor een heerlijk broodje, met een gekookt eitje en een bijbehorende koffie. Ontbijten in een huiskamersfeer, waarbij je zo mag aanschuiven en er een ruime keuze is voor elke kleine en grote eter. Ook lunchen bij het Vlaamsch Broodhuys is een aanrader. Natuurlijk brood, maar ook huisgemaakte soepen, salades en diverse broodplankjes zijn het proeven meer dan waard. Die ruime keuze voor elke (vegetarische) eter maakt kiezen nog behoorlijk lastig, maar is er altijd een goede reden voor het bezoeken van het Vlaamsch Broodhuys.

Elke middag serveert het Vlaamsch Broodhuys een High Tea, natuurlijk aangevoerd door verschillende soorten zuurdesembrood, maar aangevuld met tal van heerlijke en eerlijke producten. Zoet en hartig, huisgemaakt en lekker. En dan is er natuurlijk de thee die op een High Tea niet mag ontbreken. In samenwerking met partner Café Couture zijn de beste theesoorten gecreëerd. Lekker uitproberen is voor de echte theeliefhebber natuurlijk een must. Een High Tea is bij het Vlaamsch Broodhuys te serveren vanaf twee personen.

Vlaamsch Broodhuys Logo

Koeken en taart

Met koeken bedoelen onze Vlaamse buren bijvoorbeeld koffiebroodjes, appelflappen of croissants. En bij het Vlaamsch Broodhuys is dat niet anders. Maar wat een feest om tijdens een ontbijt voorgeschoteld te krijgen. Kijk je net even wat verder in de schappen, dan is er geen weg meer terug. Alle patisserie wordt in huis gemaakt. Noten, amandelen, Hollandse aardbeien en het fair trade moscavado suiker. Het zijn nog maar een paar ingrediënten die voor de taarten van het Vlaamsch Broodhuys worden gebruikt.

Vergeet niet de aanraders van de heer des Broodhuys: Dimitri’s favorieten. Als je lekker brood bakt, hoort daar natuurlijk ook lekker beleg bij, zoals chocoladepasta waar je je vingers bij aflikt en jam. En dat is nog lastig kiezen, want als het geen favoriet is, komt het niet in de winkel. Maar ook muesli, granola, honing en olijfolie hoort bij Dimitri’s favorieten en is volop te krijgen in het Vlaamsch Broodhuys. Wie helemaal makkelijk wil: Dimitri’s favorieten zijn ook verkrijgbaar via zijn webwinkel.

Direct je High Tea reserveren:
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Amstelveenseweg
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Eerste Constatijn Huygensstraat
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Elandgracht
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Haarlemmerstraat
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Middenweg
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Stadionplein
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Van Woustraat
Vlaamsch Broodhuys Amsterdam Vijzelstraat
Vlaamsch Broodhuys Den Bosch Vughterstraat
Vlaamsch Broodhuys Den Haag Bankastraat
Vlaamsch Broodhuys Den Haag Frederik Hendriklaan
Vlaamsch Broodhuys Rotterdam Meent
Vlaamsch Broodhuys Rotterdam Nieuwe Binnenweg
Vlaamsch Broodhuys Utrecht Nachtegaalstraat
Vlaamsch Broodhuys Utrecht Twijnstraat

Geschreven op: 9 september 2019
Marjolein
Redactie HighTea.nl
Marjolein zorgt als content medewerker voor redactionele teksten en werkt tevens op de klantenservice van HighTea.nl