13 x lekkere High Tea hapjes

Wil jij zelf een High Tea op tafel zetten? Dan kun jij vast wel wat tips gebruiken voor je High Tea hapjes. Er is zoveel keuze! Natuurlijk helpen wij jou graag met het selecteren van de hapjes. Van hartig tot zoet en alles daar tussenin.

High Tea organiseren

Als jij een High Tea wil organiseren, dan is het handig als je weet hoe een High Tea werkt. Een High Tea bestaat uit verschillende gangen. Je begint met hartige hapjes, daarna komt een gang die zorgt voor de smaakovergang van hartig naar zoet, meestal vind je hier de scones. En je sluit af met allerlei zoete hapjes. Natuurlijk hoef jij het niet op de traditionele manier te doen, maar het is wel erg leuk. Om jou hierbij te helpen hebben wij een aantal hartige High Tea hapjes geselecteerd en een aantal zoete High Tea hapjes. Kies jouw favoriete hapjes en draai die High Tea in elkaar!

high tea hapjes

Hartige hapjes

De eerste ronde bestaat dus uit hartige hapjes. Schenk hier natuurlijk een lekkere kop thee bij in die jij erbij vindt passen. Of laat de gasten zelf thee uitkiezen. Er zijn veel verschillende soorten hartige hapjes. Je kunt natuurlijk kiezen voor verschillende soorten sandwiches. Je kunt hier eindeloos mee variƫren en iedereen vindt het wel lekker. Wil je eens iets anders? Probeer dan eens een quiche of hartige taart. Hier kun je eigenlijk ook heel veel kanten mee op. Maar ook met wraps kun je erg lekkere hapjes maken. Kies jouw favoriet of varieer met verschillende hartige high tea hapjes.

high tea hapjes

Scones

Wij zijn gek op scones! Dat is niet alleen omdat wij High Tea lovers zijn, maar ook omdat ze gewoon onwijs lekker zijn. Soms heb je niet echt zin in erg zoet en dan zijn scones perfect. Maar ook als overgang van hartig naar zoet zijn ze erg lekker. Er zijn verschillende soorten scones. Je kunt kiezen voor het basisrecept scones, maar de scones met chocolade zijn ook erg lekker. Zijn er veganisten bij? Dan kun je zelfs vegan scones maken. En bij de scones hoort natuurlijk clotted cream, voor de veganisten is de jam een goede keuze.

chocolade scones

Zoete hapjes

Last but not least… de zoete hapjes! Er is zo onwijs veel keuze, dus kies vooral wat jij het lekkerste vindt. Waarschijnlijk moet je al snel aan taart denken. Taartpuntjes zijn heel erg leuk en lekker om bij een High Tea te serveren. Gek op chocolade? Dan moet je zeker een keer deze chocoladetaart met roomlaag uitproberen. Maar ook een traditionele appeltaart is heerlijk. Of wat dacht je van een stroopwafeltaart. Wil je iets neerzetten dat opvalt? Ga dan voor de regenboogtaart. Je kunt er natuurlijk ook meerdere maken. Ga je liever voor kleine hapjes? Dan passen cupcakes ook erg goed bij een High Tea. Probeer bijvoorbeeld deze pure chocolade cupcakes of rood fruit meringue cupcakes. Als die zoete gang niet goedkomt, dan weet ik het echt niet meer.

Meer High Tea hapjes?

Wil jij nog meer inspiratie opdoen voor jouw High Tea? Bekijk dan gewoon even al onze High Tea hapjes. Eindeloos veel recepten voor de lekkerste hapjes. Van zoet tot hartig en wat je maar bedenken kan. Eet smakelijk alvast!

stroopwafeltaart

Geschreven op: 3 mei 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl